Cuenca Azul imagen aleatoria

La PDE creu que l’Estat no aplicarà la directiva marc d’aigües al pla de conca de l’Ebre

Noticias de Tortosa

(06/10/2009)

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) va alertar ahir que el govern de l’Estat buscarà la fórmula necessària per no aplicar la directiva marc d’aigües al pla hidrològic de la conca de l’Ebre, de tal manera que no es respectarà el cabal mínim que han aprovat la comissió de sostenibilitat del delta de l’Ebre i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). «Tenim informació que el govern espanyol vol aprofitar la seua presidència de la Unió Europea per demanar una moratòria de la directiva marc d’aigües o bé un reglament nou», va denunciar el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. És per això que la PDE considera que ha arribat el moment de tornar a convocar mobilitzacions en contra de qualsevol transvasament. «El transvasament de l’Ebre és imparable», va dir Tomàs, que està convençut que tant la infraestructura del Xerta-Sénia com la del Segarra-Garrigues serviran per transvasar aigua fora de la conca de l’Ebre. La PDE tindrà el suport d’un lobby d’ONG i d’un grup d’advocats experts en dret administratiu que vehicularan les queixes a Brussel·les, així com d’un grup de científics.

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) va alertar ahir que el govern de l’Estat buscarà la fórmula necessària per no aplicar la directiva marc d’aigües al pla hidrològic de la conca de l’Ebre, de tal manera que no es respectarà el cabal mínim que han aprovat la comissió de sostenibilitat del delta de l’Ebre i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). «Tenim informació que el govern espanyol vol aprofitar la seua presidència de la Unió Europea per demanar una moratòria de la directiva marc d’aigües o bé un reglament nou», va denunciar el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. És per això que la PDE considera que ha arribat el moment de tornar a convocar mobilitzacions en contra de qualsevol transvasament. «El transvasament de l’Ebre és imparable», va dir Tomàs, que està convençut que tant la infraestructura del Xerta-Sénia com la del Segarra-Garrigues serviran per transvasar aigua fora de la conca de l’Ebre. La PDE tindrà el suport d’un lobby d’ONG i d’un grup d’advocats experts en dret administratiu que vehicularan les queixes a Brussel·les, així com d’un grup de científics.

Comentarios no permitidos.